1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. WSC güneş arabası yarışında TR'yi İTÜ temsil edecek

WSC güneş arabası yarışında TR'yi İTÜ temsil edecek

Enerji Günlüğü - Öğrencilerin geliştirdiği ve güneş enerjisiyle çalışan araçların yarıştığı Bridgestone World Solar Challenge’da bu yıl Türkiye’yi...

WSC güneş arabası yarışında TR'yi İTÜ temsil edecek

Enerji Günlüğü - Öğrencilerin geliştirdiği ve güneş enerjisiyle çalışan araçların yarıştığı Bridgestone World Solar Challenge’da bu yıl Türkiye’yi İTÜ Güneş Arabası Ekibi (İTÜ GAE) temsil edecek. 

Bridgestone’un 2013 yılından bu yana desteklediği Bridgestone World Solar Challenge, bu yıl 8-15 Ekim tarihlerinde 6 ülkeden 11 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek. 30 yıldır gerçekleştirilen uluslararası yarışlarda 2. ve 3. sınıf mühendislik öğrencilerinin geliştirdiği ve sadece güneş enerjisi ile çalışan araçlar mücadele ediyor. 

Avustralya’da yapılacak World Solar Challenge 2017’ye katılacak takımlar, Bridgestone’un çevreci olarak nitelendirdiği ECOPIA Ologic lastiklerini takarak parkura çıkacak. Yarışlar ‘Challenger’, Gezi ve Macera sınıflarında gerçekleştirilecek. 3000 kilometreyi kapsayacak bu yılki yarışlarda Türkiye’yi İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan İTÜ Güneş Arabası Ekibi temsil edecek. İTÜ GAE’ye Brisa tarafından destek veriliyor. 

Bridgestone World Solar Challenge kapsamındaki Challenger sınıfı yarışı, hız için tasarlanmış araçlar arasında yapılacak. Bu sınıfta yarışacak araçlarda dört lastik ve bir sürücü olması gerekiyor.

Gezi sınıfında ise araçların enerji verimliliği ve pratikliği test edilecek. Bu sınıfta yarışacak araçların dört lastiği olması ve bir sürücü ile birden fazla yolcu ile sürülebilmesi şart. 

Macera sınıfı ise Önceki müsabakalar için geliştirilmiş araçların yarış-dışı parkuru deneyimlemeleri için oluşturulan bir yarış. 

World Solar Challenge 2017'de yarışacak proje, ülke ve üniversiteler
Takım Adı Katılımcı Adı Ülke
Adelaide Üniversitesi Güneş Aracı Yarış Takımı Adelaide Üniversitesi Avustralya
Apollo Güneş Aracı Takımı Ulusal Kaohsiung ve St. John's üniversiteleri Tayvan
Blue Sky Solar Racing Toronto Üniversitesi Kanada
Goko Lisesi Goko Lisesi Japonya
İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Takımı  İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye
Kogakuin Üniversitesi Solar Takımı Kogakuin Üniversitesi  Japonya
NITech Solar Racing Nagoya Teknoloji Enstitüsü Japonya
Tokai Üniversitesi Tokai Üniversitesi Japonya
Minnesota Üniversitesi Güneş Arabası Projesi Minnesota Üniversitesi ABD
UNSW Solar Yarış Ekibi -SUNSWIFT UNSW Mühendislik Avustralya
Batı Sydney Üniversitesi Güneş Arabası Projesi Batı Sydney Üniversitesi  Avustralya
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler