1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İTÜ ZES güneş arabası Avrupa üçüncüsü oldu

İTÜ ZES güneş arabası Avrupa üçüncüsü oldu

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, Belçika’da katıldığı uluslararası yarışmada ilk üçe girdi.

İTÜ ZES güneş arabası Avrupa üçüncüsü oldu

Enerji Günlüğü - İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, Belçika’da düzenlenen iLumen European Solar Challenge’de üçüncü oldu.

Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknoloji markası Zorlu Energy Solutions’la (ZES) desteklediği İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi (İTÜ ZES GAE), ‘ARIBA ZES X’ isimli aracıyla katıldığı Avrupa Güneş Arabaları Yarışması’nda (iLumen European Solar Challenge) ilk üçe girmeyi başardı. İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, Belçika’daki eski F1 Pisti Circuit Zolder'da, 17-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Güneş Arabaları Yarışması’nın 24 Saat Etabı'nda bir ilke imza atarak, yarışmanın üçüncüsü oldu. İTÜ ZES Güneş Arabaları Ekibi’nin yeni hedefini Avustralya’da düzenlenecek olan Bridgestone World Solar Challenge 2023 olarak belirlediği öğrenildi.

257 TURLA EN ÇOK TUR ATAN 3. EKİP

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Alper Tolga Çalık, yarışma öncesi İstanbul’dan başlayarak Bursa, Eskişehir, Konya ve Ankara illeri ile devam eden güzergahta katıldıkları hazırlık turunu hatırlatarak, “Yarışma öncesi gelecek nesillere daha iyi bir dünyanın mümkün olduğu mesajını vermek amacıyla ‘ARIBA ZES X’ ile katıldığımız bu büyük tur bizim için güzel bir motivasyon kaynağı oldu. Avrupa Güneş Arabaları Yarışması’nda elde ettiğimiz başarıda büyük bir rolü olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yoğun yağış altında geçen yarışmada pist şartlarına uygun lastik seçimiyle ekibin rakiplerinin önüne geçtiğini belirten Çalık, “İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, yarışmayı 257 tur ile en çok tur atan üçüncü ekip olarak tamamladı ve ülkemize büyük gurur yaşattı” diye konuştu.

“EKİBİN BAŞARISI DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR”

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’ni tebrik ederek sözlerine başlayan Zorlu Solar ve Yurt Dışı Yatırımlar Direktörü Evren Evcit şunları söyledi:

“Zorlu Enerji olarak, yaşanan bu büyük gurur da bizim de payımızın olduğunu görmek ne kadar doğru yolda olduğumuzu görmemiz açısından son derece anlamlı oldu. Bu alanda gençlerimizin geliştirdiği bilimsel projeleri desteklemeyi önemli buluyoruz. Daha iyi bir dünyanın inşasını ancak onlarla birlikte kurabileceğimize inanıyoruz. İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’nin başarılarının devamını diliyorum. Eminim ki büyük hedefleri olan 2023 Avusturalya World Solar Challenge’da da önemli başarılara imza atacaklar”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler