1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi Türkiye turunda

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi Türkiye turunda

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, Ekim’de Avustralya’da düzenlenecek “Bridgestone World Solar Challenge 2023 – BWSC 2023” öncesi Türkiye turuna çıktı.

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi Türkiye turunda

Enerji Günlüğü - Belçika’daki solar arabaları yarışında ilk üçe giren İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi “Arıba ZES XE” ile güneş enerjili araçlar kategorisinde en prestijli organizasyon olan Avustralya World Solar Challenge öncesi Türkiye turuna çıktı.

Zorlu Enerji, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geleceğin mimarı gençlerin deneyim kazanma yolculuğunu önceleyen bir yaklaşımla bilim temelli ilerlemeyi destekliyor. Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknoloji markası ZES’in destekçisi olduğu ve 2004 yılında İTÜ mühendislik öğrencileri tarafından kurulan İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, yeni bir yarışmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Belçika’da düzenlenen iLumen European Solar Challenge’da (iESC 2022) 24 saatlik parkuru üçüncülükle tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, bu yıl 22-29 Ekim tarihleri arasında Avustralya’da düzenlenecek “Bridgestone World Solar Challenge 2023 – BWSC 2023” öncesi Türkiye turuna çıktı. 

TAKIMLAR DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

ZES’in destekçileri arasında yer aldığı diğer iki üniversite takımı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mavera Teknoloji Takımı ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Hidroana Takımı ile Eskişehir’de bir araya gelen İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, güneş enerjili araçlar kategorisinde en prestijli ve en büyük organizasyon olan Bridgestone World Solar Challenge yarışı öncesi moral ve motivasyonunu yükseltirken, aynı zamanda 3 takım birbirleriyle deneyimlerini paylaştı.

EKİP AVRUPA’DAKİ BAŞARISINI TAÇLANDIRMAK İSTİYOR

İTÜ ZES GAE, Avrupa’daki başarısını Bridgestone World Solar Challenge 2023 ile taçlandırmayı hedefliyor. Ekip, 10. nesil güneş arabası “ ARIBA ZES XE” ve ikinci otonom aracı “ARIBA Autonomous 2’’ ile yola devam ediyor.  ARIBA ZES XE; İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’nin bugüne kadar imal ettiği 10 güneş arabası arasında enerji tüketimi bakımından en verimli ve teknik açıdan en başarılı araç. Pandeminin zorlu koşullarında, mekanik sistemi ve laminasyonuna kadar özenle tasarlanan ARIBA ZES XE hafif, verimli, güçlü dizaynı ve güneş arabası kültürünü en iyi şekilde yansıtan özellikleriyle dikkat çekiyor. Ekip; 2004 yılından bu yana imal ettiği 10 adet güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araba ile 3 kıtada 24’ten fazla ödülün sahibi oldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler