1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yarbaşı GES’te trafolar dışında hasar tespit edilmedi

Yarbaşı GES’te trafolar dışında hasar tespit edilmedi

Hun Yenilenebilir’in Yarbaşı GES’inde sadece trafo köşklerinde hasar tespit edildi.

Yarbaşı GES’te trafolar dışında hasar tespit edilmedi

Enerji Günlüğü - Hun Yenilenebilir’in depremin merkez bölgesinde yer alan Yarbaşı GES’inde trafo köşkleri dışında hasar tespit edilmedi. 

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’nin [HUNER] Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Yarbaşı Güneş Enerjisi Santrali’nde (GES), deprem nedeniyle trafo köşklerinde maddi hasar meydana geldiği tespit edildi. 

Şirket yaptığı açıklamayla deprem felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve depremden zarar görenler için geçmiş olsun dileklerini bildirdi. 

Açıklamada Yarbaşı GES’te hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi. Buna göre sahada bulunan panel, invertör, konstrüksiyon ve zeminde herhangi bir hasar oluşmadığı görüldü. Ancak trafo köşklerinde maddi hasar meydana geldiği görüldü. Açıklamada tesiste herhangi bir can kaybı yaşanmadığı da kaydedildi. 

Net hasar tespitinin saha yollarının hasar görmesinden dolayı henüz yapılamadığı bildirilen açıklamada Yarbaşı GES’in Hun Yenilenebilir’in toplam kurulu gücü içindeki payının %3, toplam ciro içindeki payının ise %2,75 olduğu hatırlatıldı. Şirket üretim kaybına ilişkin olarak, sigorta şirketi nezdinde gereken girişimleri yapacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler