1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yaşlı, engelli ve gazi evlerinde borçtan elektrik kesintisi zorlaştı

Yaşlı, engelli ve gazi evlerinde borçtan elektrik kesintisi zorlaştı

65 yaş üstü tüketiciler, engelliler ve şehit ve gazi grubundaki abonelerin elektriği, borç nedeniyle 3 aydan önce kesilemeyecek.

Yaşlı, engelli ve gazi evlerinde borçtan elektrik kesintisi zorlaştı

Enerji Günlüğü - 65 yaş üstü tüketiciler, engelliler ve şehit ve gazi grubundaki abonelerin elektriği, borç nedeniyle 3 aydan önce kesilemeyecek. 

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre aşağıda listelenen abone gruplarında yer alan tüketicilerin elektriği, faturaların ödenmemesi gerekçesiyle, 3 aydan önce kesilemeyecek. Ödenmemiş faturaların sayısı 4 olduktan sonra kesme işlemi yapılabilecek. 

Mesken tüketici grubundaki 65 yaş üstü tüketiciler.
Yüzde 40’ın üzerinde engelli raporu olan engelli tüketiciler.
Şehit Aileleri ve Muharip/Malul Gaziler mesken alt tüketici grubunda bulunan tüketiciler.

BİLDİRİMSİZ KESME YAPILAMAYACAK

Ayrıca görevli tedarik şirketi, kesme işlemi hakkında aboneyi önceden bilgilendirmemişse kesme işlemini gerçekleştiremeyecek; kesme işlemi için bilgilendirme yaptığını kanıtlamak zorunda olacak. 

Borçlu abonenin talep etmesi halinde, abonenin borcu; en çok 4 taksit olmak üzere tedarikçi şirket tarafından taksitlendirilecek. 

MAYRAM VE TATİLLERDE KESME YAPILAMAYACAK

Yönetmelik değişikliği kapsamındaki borçlu abonelerle ilgili düzenlemeler, salgın hastalık şartları ortadan kalktıktan sonra da geçerli olmaya devam edecek. Ayrıca bundan böyle cuma günleri, resmi tatiller ve dini bayramlar ile bu bayramların bir önceki günlerinde elektrik kesme işlemi yapılamayacak.

Elektriği yönetmelik değişikliğinde bildirilen düzenlemelere aykırı şekilde kesilen borçlu aboneler, internet üzerinden Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) şikayet başvurusu yapabilecekler.

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler