1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yatağan Santrali Bereket`e devredildi

Yatağan Santrali Bereket`e devredildi

Enerji Günlüğü - Yatağan Termik Santrali'nin, özelleştirme ihalesini kazanan Elsan Elektrik'e devir sözleşmesi imzalandı.Özelleştirme İdaresi'nden yapılan...

Yatağan Santrali Bereket`e devredildi

Enerji Günlüğü - Yatağan Termik Santrali'nin, özelleştirme ihalesini kazanan Elsan Elektrik'e devir sözleşmesi imzalandı.

Özelleştirme İdaresi'nden yapılan açıklamada, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) 07 Ağustos 2014 tarihli ve 2014/71 sayılı kararına istinaden; Yatağan Termik Santralinin, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınırların, Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, GELİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazların ve GELİ tarafından kullanılan taşınmazların "Varlık Satışı";ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahalarının "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde (Yatağan Termik Santrali) özelleştirilmesine ilişkin "Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi", İdare ile teklif sahibince ihale Şartnamesi hükümleri doğrultusunda kurulan Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ arasında imzalandı.

Böylece, söz konusu sözleşmenin imzalanması suretiyle Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirme ve devir işlemleri tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler