1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e uğurlandı

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e uğurlandı

Yavuz Sondaj Gemisi, Karadeniz görevi için Filyos Limanı’ndan demir aldı. Gemi Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın karaya taşınmasında önemli bir aşama olan kuyubaşı vanasını denize indirecek.

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’e uğurlandı

Enerji Günlüğü - Karadeniz görevine başlayan Yavuz Sondaj Gemisi, Karadeniz'de keşfedilen gazın karaya taşınma sürecinde kullanılacak kuyubaşı vanasını denize indirecek.

Türkiye, Karadeniz'de keşfettiği doğal gazı önümüzdeki yıl kullanıma sunmak için çalışmalarını hızlandırdı. Yavuz Sondaj Gemisi, Zonguldak’ın Filyos Limanı'ndan ilk Karadeniz görevine uğurlandı. Böylece Yavuz, Fatih ve Kanuni sondaj gemileri Karadeniz'de ilk kez eş zamanlı olarak görev yapacak.

“SAHADAKİ ÇALIŞMALAR İVME KAZANACAK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Limanı'nda 'Yavuz Sondaj Gemisi Uğurlama Töreni’nde yaptığı konuşmada, Karadeniz gazının 2023 yılında milletin hizmetine sunmak için gayret gösterdiklerini belirterek, 6 aylık bir hazırlığın ardından Yavuz Sondaj Gemisini Kardeniz’e uğurlayarak sahadaki faaliyetlere önemli bir ivmelenme kazandırılacağını ifade etti. 

Karadeniz’de 8 sondajın tamamladığı ve bir kuyuda da arama çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaşan Dönmez, “Şimdi artık sefer zamanı Yavuz’u birazdan bu açtığımız kuyuların deniz tabanındaki işlevini Karadeniz gazını milletimizle buluşturmada önemli bir aşama olan Kuyubaşı vanasının deniz tabanına indirilmesi için Türkali 2 kuyusuna uğurlayacağız” ifadesini kullandı. 

“DOĞU AKDENİZ’DE DE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK”

Dönmez ayrıca önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz’de de doğal gazla ilgili önemli gelişmeler olacağını kaydederek, Bu çerçevede, haklarımıza karşılıklı saygıyla Doğu Akdeniz’i de enerji arz güvenliğinin yeni rotası haline getirebiliriz” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler