1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yavuz Sondaj Gemisi yeni aramalar için yola çıktı

Yavuz Sondaj Gemisi yeni aramalar için yola çıktı

Türkiye’nin iki sondaj gemisinden biri olan Yavuz, Akdeniz’deki yeni arama rotası Kıbrıs’ın güneybatı açıklarında bulunan Güzelyurt-1 kuyusuna doğru yola çıktı.

Yavuz Sondaj Gemisi yeni aramalar için yola çıktı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin iki sondaj gemisinden biri olan Yavuz, Akdeniz’deki yeni arama rotası Kıbrıs’ın güneybatı açıklarında bulunan Güzelyurt-1 kuyusuna doğru yola çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin Akdeniz'de arama faaliyetlerine devam etmek üzere Güzelyurt-1 kuyusuna doğru ilerlediğini bildirdi. Dönmez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yavuz Sondaj gemimiz yeni bir seferde… Yavuz, sondaj yapacağı Güzelyurt-1 kuyusuna doğru bayrağımızı dalgalandırarak ilerliyor. Yer altı kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak için durmayacağız. Varsa, mutlaka bulacağız” ifadesini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından verilen ruhsat sahasında ilk sondajına geçen Ağustos ayında başlayan Yavuz, 17 Eylül 2019 tarihinde Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Taşucu Limanı açıklarında ikmal ve yeni yer tespiti için demirlemişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler