1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yavuz Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na döndü

Yavuz Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na döndü

Doğu Akdeniz’de çalışma süresi en son 12 Ekim tarihine kadar uzatılan Yavuz Sondaj Gemisi, çalışmalarını tamamlayarak Taşucu Limanı'na döndü.

Yavuz Sondaj Gemisi Taşucu Limanı'na döndü

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz’de çalışma süresi en son 12 Ekim tarihine kadar uzatılan Yavuz Sondaj Gemisi, çalışmalarını tamamlayarak Taşucu Limanı'na döndü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yavuz Sondaj Gemisi’nin, 24 Nisan'da Selçuklu-1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamlayarak, bir sonraki görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemleri için Taşucu Limanı'na döndüğünü açıkladı.

Açıklamaya göre Yavuz, limandaki hazırlık faaliyetlerinin ardından, yeni lokasyonda sondaj faaliyetine devam edecek.

Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmaları yürüten Yavuz Sondaj Gemisi’nin en son yayınlanan Navtex ile faaliyet süresi 12 Ekim tarihine kadar uzatılmıştı. 

GKRY’DEN MEMNUNİYET AÇIKLAMASI

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yavuz’un Ada’nın güneybatısındaki faaliyet alanından çekilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Hâlihazırda Barbaros Hayreddin Paşa gemisi Ada’nın doğusunda çalışmalarına devam ederken, yine Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren Oruç Reis gemisi 13 Eylül’de diplomasiye fırsat tanıma amacıyla Antalya Limanı açıklarına çekilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler