1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oruç Reis’in Akdeniz’de görev süresi 4 Kasım’a kadar uzatıldı

Oruç Reis’in Akdeniz’de görev süresi 4 Kasım’a kadar uzatıldı

Türkiye, petrol ve doğalgaz sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını 4 Kasım’a kadar uzatan yeni bir Navtex yayınladı.

Oruç Reis’in Akdeniz’de görev süresi 4 Kasım’a kadar uzatıldı

Enerji Günlüğü - Türkiye, petrol ve doğalgaz sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını 4 Kasım’a kadar uzatan yeni bir Navtex yayınladı.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetini sürdüren Oruç Reis gemisi için 4 Kasım tarihine kadar yeni NAVTEX ilan etti. Oruç Reis gemisi , Rodos Adası'nın güneyinde 4 Kasım'a kadar görev yapacak.

Yunanistan ise yine Türkiye'nin faaliyetinin "yetkisiz, yasa dışı ve Yunanistan kıta sahanlığındaki bir bölgede gerçekleştiğini" savunarak tepki gösterdi.

Öte yandan NATO, Türkiye ve Yunanistan'ın bu hafta birbirlerinin ulusal bayramlarına denk gelen günlerde düzenlemeye karar verdikleri deniz tatbikatlarını iptal ettiğini duyurdu.

NATO zirvesinin ardından ikmal işlemleri için Antalya limanına çekilen Oruç Reis gemisi 12 Ekim'de Sismik araştırma gemisinin çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar Navtex ilan edilmiş, ardından da yeni bir Navtex ile geminin çalışmaları 27 Ekim’e kadar uzatılmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler