1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oruç Reis'in Akdeniz'deki görevi 15 Haziran’a uzatıldı

Oruç Reis'in Akdeniz'deki görevi 15 Haziran’a uzatıldı

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için ilan edilen yeni Navtex ile Akdeniz’deki görev süresi 15 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Oruç Reis'in Akdeniz'deki görevi 15 Haziran’a uzatıldı

Enerji Günlüğü - Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için ilan edilen yeni Navtex ile Akdeniz’deki görev süresi 15 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Daha önce 29 Kasım'a kadar Akdeniz’de çalışmalar yapılacağı duyurulan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için 15 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek yeni bir Navtex ilan edildi. İlana göre, görev süresi 22 Aralık 2020'de başlayarak 15 Haziran’a kadar sürecek geminin Akdeniz'deki çalışmalarına, Ataman ve Cengizhan isimli gemiler eşlik etmeyi sürdürecek. Navtex ilanında ayrıca Oruç Reis'in faaliyet alanı Antalya Körfezi ile sınırlı tutuldu.

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi 10 Ağustos’ta "Demre 2B Sismik Veri Toplama Projesi" kapsamında Akdeniz'de veri toplamaya başlamıştı. Görevini 29 Kasım 2020 tarihinde tamamlayan Oruç Reis, 30 Kasım’da Antalya Limanı’na dönmüştü. 

Dünyadaki tam donanımlı ve çok amaçlı ender araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis'te, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik jeofizik araştırmaları yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler