1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oruç Reis yeni NAVTEX ile yola çıktı

Oruç Reis yeni NAVTEX ile yola çıktı

MTA’ya ait Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi 22 Ekim’e kadar Akdeniz’de petrol ve doğalgaz sismik aramaları yapmak üzere yola çıktı. 

Oruç Reis yeni NAVTEX ile yola çıktı

Enerji Günlüğü - MTA’ya ait Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi 22 Ekim’e kadar Akdeniz’de petrol ve doğalgaz sismik aramaları yapmak üzere yola çıktı. 

Türkiye, petrol ve doğalgaz sismik araştırma gemisi Oruç Reis için yeni Navtex (denizcilere duyuru) yayınladı. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan NAVTEX duyuruya göre, sismik çalışmalar Oruç Reis, Ataman ve Cengizhan isimli gemiler ile 12-22 Ekim arasında saat 20.59’a kadar devam edecek. Yeni NAVTEX ilanın ardından Oruç Reis, sabah saatlerinde Antalya Limanı'ndan ayrıldı. 

ORUÇ REİS AKDENİZ’İN RÖNTGENİNİ ÇEKMEK İÇİN DEMİR ALDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Oruç Reis sismik araştırma gemimizin bakım çalışmaları tamamlandı. Gemimiz, Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldı. Araştırmaya, kazmaya ve haklarımızı korumaya devam edeceğiz. Varsa, mutlaka bulacağız” ifadesini kullandı.

Oruç Reis Gemisi Doğu Akdeniz’de Kıbrıs açıklarındaki Demre -1 lokasyonunda sismik arama ve araştırma faaliyetlerinin ardından 13 Eylül’de Antalya Limanı'na gelerek ikmal ve bakımı yapılmıştı. Yabancı basın ise geminin NATO nezdinde yapılan görüşmeler kapsamında görev süresi dolmadan Antalya Limanı’na geri döndüğünü yazmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler