1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oruç Reis'in görev süresi 12 Eylül'e kadar uzatıldı

Oruç Reis'in görev süresi 12 Eylül'e kadar uzatıldı

MTA'ya ait Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Kıbrıs açıklarındaki hidrokarbon arama çalışmaları 12 Eylül'e kadar uzatıldı.

Oruç Reis'in görev süresi 12 Eylül'e kadar uzatıldı

Enerji Günlüğü - Türkiye'ye ait Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Kıbrıs açıklarındaki hidrokarbon arama çalışmaları 12 Eylül'e kadar uzatıldı.

Daha önce çalışmaları 1 Eylül’e kadar uzatılmış olan Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'ne ait Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Kıbrıs açıklarındaki hidrokarbon arama çalışmaları 11 gün daha uzatıldı. Oruç Reis’in, sismik çalışma yürüteceği alan için 12 Eylül'e kadar devam edecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan edildi.

Böylece Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor. Oruç Reis Sismik Arama Gemisi, 8 bin metre derinliğe kadar üç boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonlar gerçekleştirebiliyor.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler