1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya ve Fransa’dan Türkiye’ye Doğu Akdeniz tepkisi

Almanya ve Fransa’dan Türkiye’ye Doğu Akdeniz tepkisi

Fransa ve Almanya, Türkiye'yi, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıyla AB’yi provoke etmeyi sürdürdüğünü öne sürerek, Türkiye’ye tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdi.

Almanya ve Fransa’dan Türkiye’ye Doğu Akdeniz tepkisi

Enerji Günlüğü - Fransa ve Almanya, Türkiye'yi, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıyla AB’yi provoke etmeyi sürdürdüğünü öne sürerek, Türkiye’ye tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdi.

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin hafta başında yeniden sismik araştırma faaliyetlerini yürütmesi için Doğu Akdeniz'e gönderilmesi, Avrupa Birliği'nin (AB) tepkisini çekti. Türkiye'yi, Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle "Avrupa Birliği'ni provoke etmeyi sürdürmekle" suçlayan Fransa ve Almanya, Türkiye'ye bölgedeki tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdiğini açıkladı. 

2 Ekim'deki AB Zirvesi'nde, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile ihtilaflı sularda doğal gaz arama çalışmalarına son vermeye ikna edilmesi amacıyla anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

Bununla birlikte zirvede, Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasının, Aralık ayındaki AB Zirvesi'nde yeniden gözden geçirileceğini açıklanmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler