1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oruç Reis için yeni NAVTEX yayınlandı

Oruç Reis için yeni NAVTEX yayınlandı

Türkiye, petrol ve doğalgaz sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını 27 Ekim’e kadar uzatan yeni bir Navtex yayınladı. 

Oruç Reis için yeni NAVTEX yayınlandı

Enerji Günlüğü - Türkiye, petrol ve doğalgaz sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını 27 Ekim’e kadar uzatan yeni bir Navtex yayınladı. 

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, MTA’ya ait Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için yeni bir Navtex ( denizcilere duyuru) yayınladı. Duyuruya göre,  Oruç Reis, beraberindeki destek gemileri Ataman ve Cengizhan isimli gemiler ile Kaş, Fethiye, Marmaris ve Rodos Adası arasında kalan yeni sahada sismik araştırmalarına 21-27 Ekim arasında devam edecek. İhtiyaç duyulması halinde ise bu süre uzatılabilecek. 

NAVTEX bölgedeki denizciler için faaliyet yürütülecek alanı belirterek uyarı yapılması anlamına geliyor. Oruç Reis Gemisi NAVTEX ilanında belirtilen koordinatlarda sismik çalışmalarını sürdürecek. Söz konusu NAVTEX 27 Ekim saat 20.59'da yürürlükten kaldırılacak. 

NATO zirvesinin ardından ikmal işlemleri için Antalya limanına çekilen Oruç Reis gemisi 12 Ekim'de Sismik araştırma gemisinin çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar Navtex ilan edilmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler