1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’den Yunanistan’a: Navtex açıklamaları yerine görüşme çağrılarına olumlu yanıt ver

Türkiye’den Yunanistan’a: Navtex açıklamaları yerine görüşme çağrılarına olumlu yanıt ver

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan her NAVTEX ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’den Yunanistan’a: Navtex açıklamaları yerine görüşme çağrılarına olumlu yanıt ver

Enerji Günlüğü - Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan her NAVTEX ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir” açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Doğu Akdeniz’deki görev süresini 29 Kasım'a dek uzatması sonrasında Yunanistan “Türkiye'nin üst üste ilan ettiği hukuk dışı NAVTEX duyurularıyla diyalog masasından uzaklaştığını” savundu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Yunanistan’ın bu iddiasına yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada, "Yunanistan her NAVTEX ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir” dedi. 

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edeceğini belirten Aksoy, “Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bugün bir açıklama daha yayınlayarak, Oruç Reis’in Türk kıta sahanlığında icra etmekte olduğu sismik araştırma faaliyetine dair bilinen iddia ve itirazlarını yinelemiştir. Bu iddia ve itirazlar, Bakanlığımızın geçen Temmuz ayından bu yana yaptığı altı açıklamayla yanıtlanmıştır. Türkiye, Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir. Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler