1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere yeniden başlıyor

Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere yeniden başlıyor

İstikşafi görüşmeleri yaklaşık beş yıldır askıya alan Türkiye ve Yunanistan Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarının çözümü için 25 Ocak’ta İstanbul’da görüşecek.

Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - İstikşafi görüşmeleri yaklaşık beş yıldır askıya alan Türkiye ve Yunanistan Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarının çözümü için 25 Ocak’ta İstanbul’da görüşecek.

Türkiye ve Yunanistan, aralarındaki sorunları diplomatik yollarla çözmek için yeniden masaya oturuyor. T.C. Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'la istikşafi görüşmelerin 61'inci turunun 25 Ocak 2021 tarihinde, İstanbul'da yapılacağını duyurdu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, Türkiye ve Yunanistan arasında gerçekleşecek istikşafi görüşmeler için Türkiye'den davet beklediklerini, tarihin belirlenmesi hâlinde temaslara katılacaklarını açıklamıştı. 

İki ülke arasında 2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Bu tarihten sonra iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler