1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Ege Denizi’nde yeni Navtex ilan etti

Türkiye Ege Denizi’nde yeni Navtex ilan etti

Türkiye, Balıkesir ve İzmir açıklarında hidrografik araştırmalar yapmak amacıyla yeni bir Navtex ilan etti. Yunanistan ise ilana tepki gösterdi.

Türkiye Ege Denizi’nde yeni Navtex ilan etti

Enerji Günlüğü - Türkiye, Balıkesir ve İzmir açıklarında hidrografik araştırmalar yapmak amacıyla yeni bir Navtex ilan etti. Yunanistan ise ilana tepki gösterdi.

Türkiye, Ege Denizi'nde yer altı ve yer üstündeki sularının oluşumu ve dağılımını ortaya koymaya ilişkin çalışmaları kapsayan hidrografik araştırmalar yapmak amacıylaTCG Çeşme Gemisi için Navtex (denizcilere uyarı) ilan etti. 18 Şubat-2 Mart tarihleri arasında geçerli olacak Navtex kapsamında TCG Çeşme Araştırma Gemisi Balıkesir ve İzmir açıklarında çalışmalar yürütecek. 

YUNANİSTAN NAVTEX’E TEPKİ GÖSTERDİ

Yunanistan, istikşafi görüşmeler devam ederken Türkiye’nin Ege Denizi’ne araştırma gemisi göndermesini “gereksiz bir adım” olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Türkiye'nin Navtex ilanının “yasa dışı” olduğu iddia edildi. 

İki NATO üyesi ülke, Doğu Akdeniz'deki gerilimi çözmek için istikşafi görüşmelere başlamış ve 25 Ocak'ta İstanbul'da bir araya gelmişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler