1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmesi gerçekleştirildi 

Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmesi gerçekleştirildi 

İstikşafi görüşmeleri yaklaşık beş yıldır askıya alan Türkiye ve Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarının çözümü için İstanbul’da yeniden masaya oturdu.

Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmesi gerçekleştirildi 

Enerji Günlüğü - İstikşafi görüşmeleri yaklaşık beş yıldır askıya alan Türkiye ve Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarının çözümü için İstanbul’da yeniden masaya oturdu.

Türkiye ve Yunanistan, aralarındaki sorunları diplomatik yollarla çözmek için beş yıl ara verilen istikşafi görüşmelere İstanbul'da dün yeniden başladı. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen istikşafi görüşmelerin 61. turuna Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler-Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdür Yardımcısı Barış Kalkavan katıldı.

Yunanistan'ı ise emekli Büyükelçi Pavlos Apostolidis, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Büyükelçi Aleksandros Kuyu ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'nin Özel Kalem Müdürü İfigeniya Kanara temsil etti.

GELECEKTE ATILABİLECEK ADIMLAR ELE ALINDI

Görüşmede, daha önce yapılan 60 turda ele alınan konular değerlendirilerek, mevcut durum ve son gelişmeler ile geleceğe yönelik bu konularda atılabilecek adımlar ele alındı. Ayrıca bir sonraki görüşmenin Atina'da yapılması kararlaştırıldı.

Görüşmelerin ayrıntıları hakkında ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, daha önce Yunanistan sadece deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasını görüşeceğini açıklamıştı. Türkiye ise Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan tüm sorunların masada olacağını kaydetmişti.

GÖRÜŞMEYE CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ DE KATILDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki tüm sorunların çözümünün mümkün olduğunu vurguladı.

Kalın, “Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler