1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmeleri devam ediyor

Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmeleri devam ediyor

Türkiye ve Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarının çözümü için beş yıl aranın ardından yeniden başlattıkları istikşafi görüşmeler dün Yunanistan'ın başkenti Atina'da devam etti.

Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmeleri devam ediyor

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarının çözümü için beş yıl aranın ardından yeniden başlattıkları istikşafi görüşmeler dün Yunanistan'ın başkenti Atina'da devam etti.

Türkiye ve Yunanistan arasında süregelen Doğu Akdeniz gerilimi sebebiyle başlayan istikşafi görüşmeler dün Yunanistan'ın başkenti Atina'da devam etti. 16 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen istikşafi görüşmelerin 62'inci turuna Türkiye'yi temsilen yine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler-Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdür Yardımcısı Barış Kalkavan katıldı. Yunan tarafını emekli büyükelçiler Pavlos Apostolidis ve Aleksandros Kuyu ile Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'nin Özel Kalem Müdürü İfigeniya Kanara temsil etti.

HENÜZ ANA KONULARA GİRİLEMEDİ

DW Türkçe’nin, Yunanistan hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bu yıl ikincisi düzenlenen görüşmelerde "henüz sadece iki ülke arasında gerçek bir diyalog için ortak zemin olup olmadığının araştırılıyor.” 

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "mevkidaşı ve arkadaşı" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile "uygun bir atmosferde bir araya gelmeyi arzu ettiğini" söyledi.

İki ülke arasında 2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Bu tarihten sonra iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti. 5 yılın ardından ilk istikşafi görüşme 25 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleşmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler