1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de önlemler ve görüşmelerde anlaşmaya vardı

Türkiye ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de önlemler ve görüşmelerde anlaşmaya vardı

Türkiye ve Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz anlaşmazlığı ile ilgili olarak güven artırıcı önlemler alınması ve istikşafi görüşmeler gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Türkiye ve Yunanistan Doğu Akdeniz’de önlemler ve görüşmelerde anlaşmaya vardı

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'deki doğalgaz anlaşmazlığı ile ilgili olarak güven artırıcı önlemler alınması ve istikşafi görüşmeler gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Slovakya'da düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu sırasında bugün ikili bir görüşme gerçekleştiren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Dendias'la Doğu Akdeniz'deki doğalgaz anlaşmazlığı ile ilgili olarak güven artırıcı önlemler alınması ve istikşafi görüşmeler gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Doğu Akdeniz'de iki ülke arasında yaşanan gerilimin ardından istenmeyen olaylar ve kaza riskini azaltmayı amaçlayan mekanizma kurulmuştu.

İki ülke arasında 2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Bu tarihten sonra iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler