1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB’den Yunanistan’a tam destek

AB’den Yunanistan’a tam destek

AB, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarına devam etmesinin egemenlik haklarını ihlal ettiğini savunan Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile tam bir dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı.

AB’den Yunanistan’a tam destek

Enerji Günlüğü - AB, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarına devam etmesinin egemenlik haklarını ihlal ettiğini savunan Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile tam bir dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Akdeniz’de yapacağı çalışmalar için yeniden NAVTEX ilan etmesiyle Yunanistan ile ilişkiler yeniden gerildi. Yunanistan, Türkiye'nin Akdeniz'deki adımlarını görüşmek üzere Avrupa Birliği'ni acil olarak toplantıya çağırırken, AB Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile tam bir dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı. Avrupa Komisyonu, Doğu Akdeniz’de durumun oldukça endişe verici olduğu belirterek, diyaloğa ihtiyaç olduğunu kaydetti. 

DURUM OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ

Avrupa Komisyonu Dışişleri Sözcüsü Peter Stano düzenlediği basın toplantısında, son gelişmelerin son derece endişe verici olduğunu belirterek, "Yapılması gereken, iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve olumlu ilişki ilkeleri doğrultusunda tüm açık sorunları çözmeye çalışmaktır" dedi. 

BAKAN ÇELİK’TEN ‘YUNAN TİYATROSU’ BENZETMELİ AÇIKLAMA

Türkiye enerji kaynakları arama çalışmalarına yeniden başlayacağını açıklamasının ardından, sismik araştırma gemisi olan Oruç Reis dün Doğu Akdeniz'de tartışmalı bölgeye geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yunanistan her zamanki gibi haksız, hukuksuz, saldırgan politikalarına destek için Avrupa Birliği'ni toplantıya çağırmış" dedi. Çelik ayrıca AB'nin Yunanistan'ın tüm Avrupa'yı "Yunan Tiyatrosu"na çevirmesine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler