1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Akdeniz’de yeni NAVTEX ilan etti

Türkiye Akdeniz’de yeni NAVTEX ilan etti

Türkiye Akdeniz'de Oruç Reis'in yürüteceği sismik araştırmalarla ilgili yeni NAVTEX ilan etti. 

Türkiye Akdeniz’de yeni NAVTEX ilan etti

Enerji Günlüğü - Türkiye Akdeniz'de Oruç Reis'in yürüteceği sismik araştırmalarla ilgili yeni NAVTEX ilan etti. 

Türkiye, Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemileri için 23 Ağustos'a kadar geçerli yeni bir NAVTEX ilan etti. Gemiler, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, NAVTEX ilan ederek yapacakları eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyuruyorlar ve bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

YUNANİSTAN TEPKİ GÖSTERDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Meis adasının güneyinde petrol, doğalgaz arama çalışmaları için yayınladığı yeni NAVTEX'e tepki gösterdi. Türk askeri birimlerinin geniş çaplı hareketliliğinin izlendiği belirtilen açıklamada, Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemileri için ilan edilen ve 23 Ağustos'a kadar geçerli NAVTEX'i "illegal" olarak tanımlandı. Açıklamada, Türkiye'nin eyleminin bölgede barışı ve güvenliği ciddi şekilde tehdit ettiği savunuldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler