1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ, minik dostlarını Kuş cennetine götürdü

YEDAŞ, minik dostlarını Kuş cennetine götürdü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Kızılırmak Deltası’nda nesli tükenmekte olan kuş türlerine ‘Dikkuyruk’u Koruyoruz’ projesi kapsamında, 80 öğrenciyi...

YEDAŞ, minik dostlarını Kuş cennetine götürdü

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Kızılırmak Deltası’nda nesli tükenmekte olan kuş türlerine ‘Dikkuyruk’u Koruyoruz’ projesi kapsamında, 80 öğrenciyi deltaya götürdü.

Sürdürülebilir bir gelecek için elektrik dağıtım sorumluluk bölgesinde 14 adet Sosyal Sorumluluk projesine imza atan YEDAŞ, Kızılırmak Deltası çevresindeki köylerde yaşayan minik öğrencileri Kızılırmak Deltası’na götürdü.Çocuklar deltadaki kuş cennetinde düzenlenen geziyle kuşları tanıdı.

Genel Müdür Türkoğlu, “YEDAŞ olarak hedefimiz sürdürülebilir olmak. Dikkuyruk ve arkadaşları bunun bir örneği" dedi

Bölge halkını düzenlediği etkinliklerle bilinçlendirmeye devam eden YEDAŞ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile delta çevresinde bulunan Doğanca ve Yörükler köylerindeki öğrencilerle kuş gözlemi yaptı. Etkinlikte, OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi görevlilerince öğrencilere kuşlar hakkında ve kuşların korunması konusunda bilgiler paylaşıldı ve oyunlar oynadı.

Etkinlik sonunda ise öğrencilere dağıtılan dürbünlerle kuş gözlem evlerine çıkılarak, deltadaki kuşlar ve türleri gözlemledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürü Murat Demir, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak teşekkür etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAK VE FARKINDALIK YARATMAK

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, sosyal sorumluluğu projelerinde ‘sürdürülebilir’ olmanın önemine değinerek, “YEDAŞ olarak hedefimiz sürdürülebilir olmak, sosyal sorumluluk bilincinin devamlılığıdır. Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş kapsamda, uluslararası KSS yaklaşımını benimseyerek uygulayan bir şirketiz. Ekonomik, çevresel ve kültürel anlamda hayatın her alanına dokunan 14 farklı KSS projemizle, bütünlüklü ve sürdürülebilir bir bölgesel iyileştirme stratejisi uyguluyoruz. 'Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz' temasıyla başlattığımız Sosyal Sorumluluk projeleriyle, bölge halkında farkındalık ve sorumluluk bilinci yarattığımıza inanıyoruz” dedi.

DİKKUYRUK VE ARKADAŞLARI YEDAŞ’IN ‘ONUR PROJESİ’

Genel Müdür Türkoğlu, 1,7 milyon müşteriye ulaştırılan elektrik faturalarında ‘Dikkuyruk ve arkadaşlarını’ tanıtmaya, facebook ve twitter gibi sosyal medyada üzerinden de kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Etkin bir destekçi olmak üzere hazırladığımız Dikkuyruk Projesi ile nesli tükenmekte olan Dikkuyruk ve arkadaşlarına sahip çıkıyor, bölge halkımızı bilinçlendiriyoruz. YEDAŞ, bu proje kapsamında sulak alanların önemine ve eğitimine katkı sağlamasından dolayı 'Sulak Alan Eğitim ve Tanıtımı' plaketiyle onurlandırıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği tüm koruma programları içinde yer alacağız. Bu doğrultu da düzenleyeceğimiz etkinliklerle, çocuklara kuş sevgisini küçük yaşta aşılamak istiyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler