1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEGM'den güneş yatırımcısına hız çağrısı

YEGM'den güneş yatırımcısına hız çağrısı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç, bağlantı kapasitesi almış lisanssız elektrik üretimi yatırımcılarını bir...

YEGM'den güneş yatırımcısına hız çağrısı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç, bağlantı kapasitesi almış lisanssız elektrik üretimi yatırımcılarını bir an önce tüm izin işlemlerini tamamlayıp projelerini işletmeye almaya davet etti.

İstanbul Yeşilköy WOW Kongre Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen Türkiye Intersolar Zirvesi’nde konuşan YEGM Genel Müdürü Münib Karakılıç, lisanssız enerji kapasite tahsisinin 8300 MW seviyesini aşmasına rağmen onayı tamamlanan projenin 345 MW olduğuna dikkat çekerek, dağıtılan kapasitelerin hızlı bir şekilde işletmeye alınmasının ülkemiz ve geleceğimiz açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti. 

Karakılıç, bu anlamda lisanssız projelerde bağlantı kapasitesi almış olan vatandaşların bir an önce izin işlemlerini tamamlayarak işletmeye almalarının önemine vurgu yaparak bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. 

 

lisanssız proje stoklarına baktığımızda devlet tarafından verilen yenilenebilir ve yerli enerjiye verilen teşviklerin oldukça cazib olduğunu kaydeden Karakılıç, bunun yatırımcılar tarafından hızlıca değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

DEPOLAMA SİSTEMLERİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM FIRSATLARINDAN

"Depolama sistemleri yenilenebilir enerjinin önündeki en önemli fırsatlarından biri olacaktır" diyen Karakılıç, ileriki dönemlerde tarife dönemleri de dahil depolama sistemlerine destek vermeye özen göstereceklerini ifade etti. 

İkinci olarak ihtisas bölgesi ya da enerji potansiyeline sahip alanlarda yenilenebilir enerji kaynak alanları oluşturup büyük kapasitelerle tesisler hayata geçirmek istediklerini belirten Karakılıç, bu alanda da yerli kaynak kullananlara önemli fırsatlar sunacaklarını kaydetti. Karakılıç, ayrıca teknolojide de yerli ürünler kullanmaya ve enerji verimliliği ile yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasında bilinç arttırıcı faaliyetlere destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

ÇEVREYE DUYARLI POLİTİKALARIN YÜRÜTÜLMESİ ÖNEMLİ

Karakılıç, gelişen sanayi ve ekonnomiyle birlikte enerji ihtiyacının ve doğal kaynaklara duyulan ihtiyacın arttığına dikkat çekerek, "Çevreye duyarlı ve dünyamıza en az zarar verecek şekilde sürdürülebilir politikaların yürütülmesi bizim için en önemli durumdur. Özellikle sonuç odaklı Ar-Ge çalışmalarının yenilenebilir enerjiye yönlendirilmesine özen gösteriyoruz." dedi.

Karakılıç, İntersolar'ın kuruluşunun 25. yıldönümünü kutlayarak, birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Sabiha KÖTEK 

Önceki ve Sonraki Haberler