1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yeni Anadolu Madencilik Soma’da kömür tesisi kuracak

Yeni Anadolu Madencilik Soma’da kömür tesisi kuracak

Yeni Anadolu Madencilik, Soma'da işlettiği kömür ocağında 23 milyon TL yatırımla 1.500.000 ton tüvenan kömür kapasiteli Kömür Kırma, Kuru Eleme ve Torbalama Tesisi kuracak. 

Yeni Anadolu Madencilik Soma’da kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Soma ilçesinde işletilmekte olan 944 işletme ruhsat nolu kömür sahası içerisinde 1.500.000 ton tüvenan kömür kapasiteli Kömür Kırma, Kuru Eleme ve Torbalama Tesisi kurulacak.

Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş., Manisa ili, Soma İlçesi sınırları içerisinde yer alan 944 işletme ruhsat nolu saha içerisinde 22,92 hektar büyüklüğündeki alanda 1.500.000 ton tüvenan kömür kapasiteli Kömür Kırma, Kuru Eleme ve Torbalama Tesisi kurmayı planlıyor. Projenin değeri 23 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Tesis, Işıklar Açık Ocak A Panosu olarak adlandırılan alanda “Linyit Kömürü Ocağı” faaliyetinden elde edilen tüvenan kömürün zenginleştirilmesi amacıyla kurulacak. Planlanan tesiste ocaktan elde edilen kömür, eleme işlemine tabi tutulacak, belli büyüklüğün üzerindeki parçalar kırma işlemine tabi tutularak tekrar elenecek, tasnif edilecek ve çeşitli ebatlarda dökme ya da torbalanarak satışa sunulacak. 

Planlanan tesiste sadece kırma, kuru eleme ve torbalama işlemleri gerçekleştirilecek olup yıkama veya kurutma işlemi gerçekleştirilmeyecek. Tesisin işletmesi ise mevcut rödovans sözleşmesi kapsamında Akçadağ İnşaat tarafından gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler