1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yeni Anadolu Madencilik Soma’da kömür üretimini arttıracak

Yeni Anadolu Madencilik Soma’da kömür üretimini arttıracak

Yeni Anadolu Madencilik, Soma'da işlettiği mevcut ocaklara ek olarak 1 yeraltı kömür ocağı ve toplam 2 milyon ton rezerve sahip 2 açık kömür ocağı işletme sahasını daha devreye alacak.

Yeni Anadolu Madencilik Soma’da kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yeni Anadolu Madencilik, Soma'da işlettiği mevcut ocaklara ek olarak 1 yeraltı kömür ocağı ve toplam 2 milyon ton rezerve sahip 2 açık kömür ocağı işletme sahasını daha devreye alacak.

Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri A.Ş.’den yapılan açıklamada, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ile 3 yeni saha için protokol imzalandığı bildirildi. İmzalanan sözleşme kapsamında Manisa’nın Soma ilçesinde Işıklar bölgesinde işletmecilik faaliyetleri 21.02.2019 tarihli rödövans sözleşmesi kapsamında yürütülen mevcut ocaklara ek olarak 1 yeraltı maden ocağı ve 2 açık maden ocağı işletme sahasının devreye alınacağı ifade edildi.

Işıklar bölgesindeki yeni ocaklardan açık maden ocağı olan 2'sinin toplam rezervinin 2 milyon ton olduğu belirtilen açıklamada, işletilen ocaklara ek olarak 1 yeraltı ocağı ile toplamda rezervleri 2 milyon ton olan 2 açık ocağın işletilebileceği ifade edildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler