1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEO, İtalya’da güneş enerjisi yatırımlarına başlıyor

YEO, İtalya’da güneş enerjisi yatırımlarına başlıyor

YEO Teknoloji, İtalya’nın Bressana bölgesinde kurulu gücü 7,4 MWp olan GES projesi yatırımı için çalışmalara başladı. 

YEO, İtalya’da güneş enerjisi yatırımlarına başlıyor

Enerji Günlüğü - İtalya’nın Bressana bölgesinde 7,4 MWp kurulu gücünde GES projesi yatırımı için çalışmalara başlayan YEO Teknoloji, Sicilya'da 125 MWp kapasiteli iki ayrı projenin daha yatırımına hazırlanıyor. 

Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, Avrupa’daki iştiraki Defic Globe ile büyüme devam ediyor. Geçtiğimiz ay Romanya’da 18,5 MWp kapasiteli güneş enerjisi santralini (GES) üretime alan YEO, şimdi de İtalya’nın Bressana bölgesinde kurulu gücü 7,4 MWp olan GES projesi yatırımı için çalışmalara başladı. Bressana Santrali, çevre dostu tasarımıyla yılda 1620 ağaca denk gelecek kadar karbondioksit salımını engelleyecek.

yeo-italya.jpg

SİCİLYA’DA İKİ PROJE DAHA YOLDA

2024’ün ikinci çeyreğinde faaliyete geçecek olan santralden sonra İtalya Sicilya'da lisanslama süreçleri devam eden 125 MWp kapasiteli iki ayrı projenin daha yatırımına başlanması planlanıyor.

2030’DA 1 GW KAPASİTE HEDEFLENİYOR

YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedeflediklerini belirterek, “YEO olarak dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofislerimiz ve iş yapma kabiliyetimizin yanında yatırımcı kimliğimizle de büyüyoruz. Yenilenebilir enerji alanında global oyuncu olma yolunda yeni bir adım atmaktan dolayı mutluyuz. YEO Teknoloji olarak Avrupa’da da sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam ediyoruz. Dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon odaklı çalışmalarımızla yenilenebilir enerji ve dijital dönüşüm alanlarında kapsamlı çözümler sunmayı sürdüreceğiz. Daha yaşanabilir bir dünya için ‘Bizce mümkün’ diyerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler