1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEO, ABD’de güneşten elektrik üretecek

YEO, ABD’de güneşten elektrik üretecek

YEO Teknoloji’nin yüzde 100 iştiraki olan YEO Enerji Yatırımları A.Ş., ABD'nin Georgia eyaletinde 62 MWp kapasiteli bir güneş enerjisi santrali yatırımı için şirket kurdu.

YEO, ABD’de güneşten elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO, ABD'de Georgian Power Company ile 62 MWp kapasiteli güneş enerji santrali yatırımı için şirket kurdu. 

YEO Enerji Yatırımları A.Ş.'nin ve Georgia Eyaleti yerel elektrik dağıtım ve perakende şirketi olan Georgian Power Company’nin hisseye sahip olacağı ortaklıkta YEO Teknoloji A.Ş. aynı zamanda projenin inşaat, mühendislik, devreye alma dahil anahtar teslim işlerini üstlenecek. 2044 yılına kadar geçerli elektrik alım sözleşmesinin imzalanması için süren görüşmelerin 2024’ün ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

YEO, Ekim ayında Romanya’da 18,5 MWp kapasiteli güneş enerjisi santralini (GES) üretime almıştı. YEO, geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Bressana bölgesinde kurulu gücü 7,4 MWp olan GES projesi yatırımına başladığını açıkladı.

HEDEF 2030’DA 1 GW KAPASİTE

YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “YEO olarak dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofislerimiz ve iş yapma kabiliyetimizin yanında teknoloji geliştirici ve yatırımcı kimliğimizle de büyüyoruz. Yenilenebilir enerji alanında global oyuncu olma yolunda ABD pazarında yeni adımlar atmaktan dolayı mutluyuz.”

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler