1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeo Bahreyn’deki 4 GES için Getas ile işbirliği yapıyor

Yeo Bahreyn’deki 4 GES için Getas ile işbirliği yapıyor

Yeo Teknoloji, Getas Gulf Solar ile Bahreyn’de toplam 94,8MW’lık 4 GES projesi ve Getas Gulf Solar’ın yüzde 10’unu devralma hakkını da içeren işbirliği anlaşması yaptı.

Yeo Bahreyn’deki 4 GES için Getas ile işbirliği yapıyor

Enerji Günlüğü - Yeo Teknoloji, Bahreyn Fromula-1 Pisti GES Projesinin de yatırımcısı olan Getas Gulf Solar ile Getas Gulf Solar’ın yüzde 10’luk hissesini devralma hakkını da içeren işbirliği sözleşmesi yaptı.

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ’nin [YEOTK] %100 iştiraki olan Yeo Enerji Yatırımları AŞ; Bahreyn Hükümeti tarafından 20 yıl alım garantisi verilen 94,8MWp kapasiteli 4 adet Güneş Enerjisi Santrali Projesi için Getas Gulf Solar Energy Company WLL şirketi ile işbirliği sözleşmesi imzaladı.

Getas Gulf Solar Energy Company WLL, Bahreyn’deki ihale mevzuatı uyarınca İstanbul merkezli Getas Group tarafından kurulmuştu. İmzalanan işbirliği anlaşması; Yeo Enerji Yatırımları AŞ’ye, Getas Gulf Solar Energy Company WLL’nin %10 hissesini devralma hakkı da veriyor. 

Getas Gulf Solar, Bahreyn’de; Bahreyn Formula-1 Pisti Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesinin de dahil olduğu toplam 94,8MWp kapasiteli 4 ayrı GES projesinin yatırımcısı olmuştu. 

Yeo Enerji anlaşma kapsamında; 23,5MWp kapasiteli Bahreyn Uluslararası Formula-1 Pisti Carport GES’in anahtar teslim inşaatı ile Bahreyn Üniversitesi, Bahreyn Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi ve Al-Dana Amphitheatre kurumları için toplamda 71,3MWp’lık 3 adet GES’in anahtar teslim inşaatlarını yapma hakkını da elde etti. 

Yeo Teknoloji’den yapılan açıklamada, yeni işbirliği anlaşmasıyla yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1GW kapasite hedefledikleri bildirildi. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde de bir şubesi olan Getas Group’un; Türkiye’deki güneş enerjisi ve termal enerji yatırımları dışında; Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Etiyopya’da güneş enerjisi yatırımları ile Irak’ta termal enerji yatırımları da bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler