1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Ankara ile Bağdat yakınlaşacak

Yıldız: Ankara ile Bağdat yakınlaşacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Irak petrolünün akmaya başlayacağını belirterek Ankara ile Bağdat'ın daha da yakınlaşacağını...

Yıldız: Ankara ile Bağdat yakınlaşacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Irak petrolünün akmaya başlayacağını belirterek Ankara ile Bağdat'ın daha da yakınlaşacağını söyledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri ve civarı elektrik T.A.Ş (KCETAŞ) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Ankara ile Bağdat'ın yakınlaşacağını belirtti.

TÜRKİYE OLUMLU KATKILARINI VERMEYE DEVAM EDECEK

En son Bağdat toplantısı olması gereken noktaya geldi. Türkiye olumlu katkılarını vermeye devam edecek. 300 bin varille başlayan ve 400 bin varille devam edecek olan ve giderek de artmaya devam edecek bir petrolden bahsediyoruz.

Bağdat ile Ankara arasında bir yakınlaşma olacağını vurgulayan Bakan petrolün barışın gerekçesi olarak kullanılmasının sağlanacağını söyledi.

Bağdat ile olan ilişkilerde hassasiyetini koruduğuna dikkat çeken Yıldız, " Önce Silopi ve sonra Ceyhan'dan depolanan petrolde bir varil bile fazla olsa Bağdat'a bildirilmesi konusunda gerekli talimatları bizzat verdiğini belirtti.

Halkbank'ın durumunun ise gelişmeleri etkilemeyeceğini tekrarlayan Yıldız, Türkiye'nin enerji politikalarını Bağdat'tan sonra Hazar açılımı ile genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin TANAP içersindeki payının %30'a çıktığını belirten Yıldız, bu proje ile 2.5 milyon ton çelik kullanılacağını ve önemli oranda istihdam sağlanacağını da vurguladı.

ARTAN DÖVİZ FİYATLARINI YERLİ KAYNAKLARLA DENGELİYORUZ

Doğalgaz ve elektrik fiyatları konusunda mevcut bir mekanizmanın olduğunu ve artan döviz fiyatlarının son derece zorlayıcı olmasına rağmen bunu yerli kaynaklarla dengelediklerini ve bu anlamda da bunu doğru anlamak gerektiğini belirtti.

KAÇAK ELEKTRİKTE ADALETİ SAĞLAMAMIZ LAZIM

Kaçak elektrik kullanımlarıyla ilgili olarak taviz vermeyeceklerini belirten Yıldız, " Adaleti sağlamamız lazım. Bunun yolu ücretini ödeyen vatandaşı cezalandırmamaktan geçiyor. Bu işin seçim dönemi falan olmaz. Nerede olursa olsun elektriği kullanan vatandaş parasını ödemek zorundadır" dedi.

YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE TÜRKİYE İSTİKRARINI HEDEF ALMAMALI

Yolsuzluklarla ilgili kimsenin endişesi olmaması gerektiğini belirten Yıldız, " Bu konuda bize yapılan bir hatırlatmanın fazladan olduğunu söylemem lazım. Biz askeri darbeler, parti kapatmaları gölgesinde istikrarı yakaladık. Hepimiz bu istikrardan yararlanıyoruz" dedi. Birçok konuda doğru yapan bir yapının bu konuda yanlış yapmayacağına inancım tam diyen Bakan Yıldız, herhangi bir yolsuzluk veya usulsuzlüğün Türkiye'nin istikrarını hedef almaması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler