1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Kur artışlarını gaz fiyatına yansıtmayız

Yıldız: Kur artışlarını gaz fiyatına yansıtmayız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında kur artışı nedeniyle yaşanan artışın vatandaşa yansıtılmayacağını...

Yıldız: Kur artışlarını gaz fiyatına yansıtmayız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında kur artışı nedeniyle yaşanan artışın vatandaşa yansıtılmayacağını söyledi.

Taner Yıldız, İstanbul'da gazetecilerin sorularını cevaplarken, dolar kurunda son dönemde yaşanan artışın yüzde 17-18'ler civarına çıktığını hatırlattı. Bu gelişmenin ithal edilen enerji maliyetlerini artırdığını ifade eden Yıldız "Bunu vatandaşımıza bu şekilde yansıtmak, fiyatı yüzde 6 daha artırmak demek. Biz dolarla alıp TL ile sattığımız için aradaki fark vatandaşımızın aleyhine gelişecek. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Kendi içinde eriteceğiz" dedi.

Doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını, fiyatlar dolar bazında düşse de TL maliyeti açısından düşmedieğini vurgulayan Bakan "Biz bunu vatandaşımıza yansıtamayız. Yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızla ve diğer kaynaklarla bunu dengelemek, balans etmek istiyoruz. Bu artışları vatandaşımıza yansıtmayacağız" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler