1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yılmaz: Türkiye’nin karbon fiyatlaması esasları olgunlaşacak

Yılmaz: Türkiye’nin karbon fiyatlaması esasları olgunlaşacak

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ocak ayında toplanacak iklim şurası sonrasında Türkiye’nin karbon azaltımına ilişkin yol haritasının daha da belirginleşip karbon fiyatlamasına ilişkin esasların olgunlaşacağını açıkladı.

Yılmaz: Türkiye’nin karbon fiyatlaması esasları olgunlaşacak

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ocak ayında toplanacak iklim şurası sonrasında Türkiye’nin karbon azaltımına ilişkin yol haritasının daha da belirginleşip karbon fiyatlamasına ilişkin esasların olgunlaşacağını açıkladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 11. Türkiye Enerji Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında Türkiye ekonomisi için önemli gördüğü üç konunun elektrikli araçlar, karbon fiyatlaması ve dijitalleşme olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin onayladığı Paris İklim Anlaşması kapsamında 2053 yılını emisyonu net sıfıra indireceği tarih olarak taahhüt ettiğini belirten Yılmaz, “Önümüzdeki Ocak ayında toplanacak iklim şurası sonrasında ülkemizin karbon azaltımına ilişkin yol haritası daha da belirginleşip karbon fiyatlamasına ilişkin esaslar olgunlaştığında EPDK kendi üzerine düşeni yerine getirmeye hazırdır. Karbon fiyatlandırmasında EPİAŞ’ın görevlendirmesi halinde karbon piyasasının EPDK’nın gözetiminde en kısa sürede işletmeye hazır hale getirileceğini de vurgulamak istiyorum” dedi. 

YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL 2022’DE ÜRETİME BAŞLAYACAK

Yarım yüzyıldır hayali kurulan yerli ve milli otomobil otomobilin 2022 yılı sonunda üretim bandına gireceğini kaydeden Yılmaz, “Elektrikli araçların yaygınlaşması yeterli şarj altyapısının varlığına, şarj hizmetinin ülke sathında sunulabilir ololmasına bağlıdır. Bu kapsamda TBMM’ye sunulan yasa değişikliği önerisinin kısa sürede yasalaşmasını bekliyoruz. EPDK olarak yasa taslağını esas alarak ikinci mevzuat çalışmalarını da planlamış bulunuyoruz” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler