1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yüksek enerji fiyatları Almanya’da şirket iflaslarını arttırdı

Yüksek enerji fiyatları Almanya’da şirket iflaslarını arttırdı

Almanya’da enerji fiyatlarındaki artışın belirleyici olduğu şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 34 arttı. Beklentiler iflasların %25 artacağı yönündeydi.

Yüksek enerji fiyatları Almanya’da şirket iflaslarını arttırdı

Enerji Günlüğü - Almanya'da şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi.

Almanya'daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının son zamanlarda yüksek enerji fiyatları, çalışan ücreti ve kredi faiz artışları nedeniyle eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34 arttığını açıkladı. IWH’nin Almanya’da şirket iflas trenlerine ilişkin yayınladığı Eylül raporuna göre, Almanya'da Eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi. Beklentiler iflasların yüzde 25 artacağı yönündeydi.

KASIM’DA İFLAS ARTIŞLARI %40’I GEÇEBİLİR

IWH Yapısal Değişim ve Verimlilik Bölümü Başkanı Steffen Müller, konuya yönelik değerlendirmesinde, Almanya’da önümüzdeki aylarda iflas eden şirket sayısının üretim maliyetlerindeki artışın etkisiyle belirgin şekilde artmaya devam edeceğine işaret etti. Enstitüsü, Kasım ayında, artış yüzde 40'u bile aşılabileceğini tahmin ediyor.

Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği’ne (BVMW) göre, ülkede şirketlerin yüzde 52’si yüksek enerji fiyatları nedeniyle ekonomik varlıklarını tehdit altında hissediyor. Enerji maliyetlerinin çok yükselmesi nedeniyle son zamanlarda Alman siyaset ve iş dünyasından sanayi şirketlerinde bir iflas dalgası uyarısı gelmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler