1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan bölgesel gaz hub'ı mı olacak?

Yunanistan bölgesel gaz hub'ı mı olacak?

Enerji Günlüğü - Yunanistan'ın bölgesel doğalgaz hub'ı olması konusunu yakın takibe alan AB, bu konuda oldukça iyimser.Avrupa Komisyonu Atina Temsilcisi...

Yunanistan bölgesel gaz hub'ı mı olacak?

Enerji Günlüğü - Yunanistan'ın bölgesel doğalgaz hub'ı olması konusunu yakın takibe alan AB, bu konuda oldukça iyimser.

Avrupa Komisyonu Atina Temsilcisi Panos Karvounis, Yunanistan'ın başkenti Atina'da 22 Mart'ta düzenlenen Uluslararası Konferansta yaptığı değerlendirmede, Avrupa'nın Yunanistan'ın bölgesel gaz hub'ı rolünü başarması konusuyla yakından ilgilendiğini ve bu konuda oldukça iyimser olduğunu söyledi. 

AB Başkan Yardımcısı ve Enerji Birliği Komiseri Maros Sefcovic'in son ziyareti esnasında da bu konu, üzerinde durulan ve önemi vurgulanan bir konu olmuştu.

YUNANİSTAN'IN ÖNCELİĞİ ENERJİ ÇEŞİTLİLİĞİ

Konferansta ayrıca, Yunanistan'ın enerji politikalarında enerji çeşitliliğine öncelik verdiği ve mevcut durumda TAP ve IGB projeleri üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi. Yunanistan Enerji Bakanı Panos Skourletis, Atina'nın çok boyutlu bir enerji politikası yürüttüklerini belirterek, bu politikalarının şu anda Revythousa LNG istasyonu inşası kadar, Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ve Yunanistan-Bulgaristan Bağlantı Hattı (IGB) projeleri üzerinde yoğunlaştığını söyledi. 

Bakan ayrıca Yunanistan'ın İran ile ilişkilerini geliştirme ve Kıbrıs ve İsrail ile Doğu Akdeniz Koridoru oluşturma çabalarına da dikkat çekti. 

Yunanistan Enerji ve Çevre Bakanlığı Enerji ve Mineral Kaynaklar Genel Sekreteri Michalis Verroiopoulos ise enerji çeşitliliğinin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, TAP ve IGB projelerini hayata geçirmenin, Dedeağaç'ta LNG terminali kurmanın ve İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan'ın elektrik sistemini birbirine bağlayacak olan EuroAsia Yüksek voltajlı elektrik hattı kurmanın önemine değindi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler