1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantısını J&P-Avax inşa edecek

Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantısını J&P-Avax inşa edecek

Yunanistan ve Bulgaristan arasında Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasından doğalgaz taşıyacak boru hattını Yunanlı şirket J&P-Avax inşa edecek.

Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantısını J&P-Avax inşa edecek

Enerji Günlüğü - Yunanistan ve Bulgaristan arasında Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasından doğalgaz taşıyacak boru hattını Yunanlı şirket J&P-Avax inşa edecek.

Bulgaristan’ın Rus gazına bağımlılığını azaltacak olan Bulgaristan-Yunanistan doğal gaz boru hattı projesini geliştiren ICGB şirketi, Yunanistan ve Bulgaristan arasında bir gaz ara bağlantı hattı dizayn edilmesi ve inşaası için Yunanlı şirket J&P-Avax’ın seçildiğini açıkladı. 

İnşa için yapılan ihalenin sonucunu paylaşan ICGB, Haziran ayında başlamasını öngörülen hattın inşa çalışmalarının 18 ayda tamamlanacağını kaydetti. 

145 milyon euro değerindeki hattın dizaynı ve kurulumunu içeren ihaleye Yunan AVAX şirketi ile Bulgar şirketler GP Group ve Glavbolgarstroy International ve İtalyan Bonatti'nin oluşturduğu konsorsiyum başvurmuştu. 

Bulgaristan, inşaa edilecek boru hattı yoluyla Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasında 2020 yılından itibaren yılda 1 milyar metreküp doğalgaz alacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler