1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan Doğu Akdeniz’de yeni gaz sondajlarına başlayacak

Yunanistan Doğu Akdeniz’de yeni gaz sondajlarına başlayacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Girit Adası’nın Güneybatısında ve Mora Yarımadası açıklarında doğal gaz bulmaya yönelik sismik araştırmalara başlayacaklarını açıkladı. 

Yunanistan Doğu Akdeniz’de yeni gaz sondajlarına başlayacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Mora Yarımadası ve Girit Adası’nın Güneybatısında doğal gaz bulmaya yönelik sismik araştırmalara başlamayı planlıyor. 

Yunanistan'dan Türkiye ile deniz yetki alanları konusunda yaşanan gerilimi yeniden artıracak yeni bir açıklama yapıldı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Pazartesi günü gerçekleştirdiği televizyon röportajında Doğu Akdeniz sularında iki parselde doğal gaz arama çalışmasına başlayacaklarını açıkladı.

Girit Adası’nın Güneybatısında ve Mora Yarımadası’nın açıklarında iki parselde doğal gaz bulmaya yönelik sismik araştırmalara başlayacaklarını belirten Mitsotakis, enerji krizinin yaşandığı ve alternatif enerji kaynaklarının arandığı bu dönemde Yunanistan'ın doğal gaz temin edip etmeyeceğini görmeyi hedeflediklerini söyledi. Bunun sadece Yunanistan için değil, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) için de önemli olduğunu söyledi. 

Sondaj çalışmalarının Yunanistan’da kamu enerji şirketi EDEY ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) şirketi ExxonMobil işbirliğinde gerçekleşeceği belirtiliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler