1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan: Libya ile deniz yetki alanları görüşmelerine derhal başlayacağız

Yunanistan: Libya ile deniz yetki alanları görüşmelerine derhal başlayacağız

Yunanistan, Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki görüşmelere derhal yeniden başlanması için anlaştıklarını açıkladı.

Yunanistan: Libya ile deniz yetki alanları görüşmelerine derhal başlayacağız

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki görüşmelere derhal yeniden başlanması için anlaştıklarını açıkladı.

Türkiye ile imzaladığı muhtırayı iptal etmesi için uzun süredir Libya'ya baskı yapan Yunanistan Libya ile ilişkilerini yeniden düzenlemeye çalışıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el Menfi ile Atina’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, iki ülke arasında "deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki görüşmelere derhâl yeniden başlanması" için anlaştıklarını açıkladı.

Türkiye'nin 2019'da Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması üzerine bir anlaşma imzalamasının ardından Yunanistan-Libya ilişkileri gerilmişti. Öte yandan, hafta başında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, ortak bir bildiri imzalayarak söz konusu anlaşmaya bağlılıklarını yinelemişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler