1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan ve Bulgaristan enerji güvenliğini arttıracak

Yunanistan ve Bulgaristan enerji güvenliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan-Bulgaristan (IGB) Doğalgaz Bağlantı Hattı'nın ve Dedeağaç'ta bir LNG terminalinin inşası için anlaşma imzalandı.Yunanistan...

Yunanistan ve Bulgaristan enerji güvenliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan-Bulgaristan (IGB) Doğalgaz Bağlantı Hattı'nın ve Dedeağaç'ta bir LNG terminalinin inşası için anlaşma imzalandı.

Yunanistan ve Bulgaristan AB yasaları çerçevesinde Balkanlarda enerji güvenliğini arttırmak için anlaşmaya vardılar. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın iki ülke arasındaki üçüncü yüksek düzey işbirliği konseyi çerçevesinde 1 Ağustos'ta Bulgaristan'a yaptığı ziyaret sırasında imzalanan bir dizi anlaşmadan biri olan anlaşmaya göre, Yunanistan-Bulgaristan (IGB) Doğalgaz Bağlantı Hattı inşaa edilecek ve Yunanistan'ın kuzey sınırına yakın Dedeağaç'ta bir LNG terminali kurulacak. 

Bulgaristan hükümeti Yunanistan-Bulgaristan (IGB) bağlantısıyla Sırbistan, Romanya ve Yunanistan üzerinden doğalgaz ithalatı çeşitliliğini arttırmayı amaçlarken, Yunanistan doğalgaz tedariğini çeşitlendirmek için ABD gazını Avrupa’ya aktarmada köprü olmak istiyor.

Yunanistan, Arnavutluk ve Avusturya'nın Balkan Koridoru konusunda kendisini dışlamasının ardından rotayı Bulgaristan'a kırmıştı. Ancak bazı Yunanlı uzmanlar Bulgaristan'ın ağır bürokrasisi ve kötü işleyen mekanizması nedeniyle tam olarak güvenilir bir partner olmadığı görüşünde.

Yunan doğal gaz şirketi Gastrade bir açıklama yaparak, Yunanistan'ın kuzeyinde bir açıkdeniz (off-shore) LNG terminali inşaa edilmesi üzerinde değerlendirme yapmak için Bulgar devlet enerji şirketi BEH ile ortak bir çalışma grubu oluşturduklarını bildirmişti.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN'DAN YENİ LNG TERMİNALİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler