1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yurtdışı maden aramaları için yeni bir şirket kurulacak

Yurtdışı maden aramaları için yeni bir şirket kurulacak

Enerji Günlüğü - Yurt dışında maden arama ve işletme faaliyetlerinde bulunmak üzere MTA çatısı altında yeni bir şirket kurulacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Yurtdışı maden aramaları için yeni bir şirket kurulacak

Enerji Günlüğü - Yurt dışında maden arama ve işletme faaliyetlerinde bulunmak üzere MTA çatısı altında yeni bir şirket kurulacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yurt dışında maden arama ve işletme faaliyetlerinde bulunmak üzere yeni bir şirket kurulacağını bildirdi.

Cansız, kuruluşu için çalışmalara başlanan şirketle ilgili yaptığı açıklamadas, yeni bir şirket kurmanın amacını Global madencilik piyasasında etkili bir aktör olabilme ve Türkiye’nin ham madde tedarik güvenliğinin sağlanması olarak ifade etti. Cansız, bu hedef doğrultusunda, yurt dışında maden arama ve işletme faaliyetlerinde bulunmak üzere yeni bir şirket kurulması için çalışmalara başlandığını kaydetti.

Cansız, “Bu yeni şirket, Afrika ve Orta Asya’da maden ruhsatları elde ederek, yapılanmasını en kısa sürede tamamlayıp faaliyetlerine başlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Söz konusu şirket, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulacak.

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler