1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: 2017’de enerjide yalpaladık

Zaimler: 2017’de enerjide yalpaladık

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, 2017 yılını enerji sektörünün yalpaladığı bir dönem olarak nitelendirdi ve piyasada şeffaflık...

Zaimler: 2017’de enerjide yalpaladık

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, 2017 yılını enerji sektörünün yalpaladığı bir dönem olarak nitelendirdi ve piyasada şeffaflık isteniyorsa her şeyin açık yüreklilikle konuşulması gerektiğini söyledi. 

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, 2. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi'nin (Istrade 2017) açılışında bir konuşma yaptı. Zaimler konuşmasında, Türkiye’nin enerji sektöründe son 15 yıldan bu yana Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun oyun kuruculuğunda doğru istikamette ilerlediğini belirtti.

2017 yılını bu açıdan “sektörün yalpaladığı bir dönem” olarak nitelendiren Zaimler “Zorlu bir kış geçirdik, doğalgaz kesintileri yaşadık, belirsizlik ortamları var. Ama bunların mutlaka düzeleceğine inanıyorum. Biz piyasadan şeffaflık istiyorsak, her şeyi açık yüreklilikle paylaşalım" diye konuştu.

DOĞRU YOLDAYIZ 

Türkiye’de sanayi kuruluşlarının Avrupa’daki en ucuz elektriği kullandığını ifade eden Zaimler “İhracat yapıyor ancak öyle bir fiyat mekanizmamız var ki verimliliğimizi etkilemiyor. Hatta sanayi kuruluşundan öte benim evimde bile enerji verimliliğini teşvik eden bir mekanizma olması gerekiyor. Ancak ben bu konuda doğru yolda olduğumuza inanıyorum, yalpalayarak yürüyeceğiz ancak sonra da tecrübe ve ders alarak daha iyiye gideceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler