1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: Uluslararası nitelikli yabancı yatırımcılara ihtiyaç var

Zaimler: Uluslararası nitelikli yabancı yatırımcılara ihtiyaç var

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, dünyanın her yerinde ana konunun iklim değişikliği olduğunu belirterek, sürdürülebilirliğin artık şirketler ve devletler için moda kelimenin ötesinde zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Zaimler: Uluslararası nitelikli yabancı yatırımcılara ihtiyaç var

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, her sene 4-5 bin MW ek kapasitenin konuşulduğu, böyle büyük bir potansiyeli olan Türkiye’de uluslararası nitelikli yabancı yatırımcılara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen ‘Enerjinin Geleceği’ adlı oturumuna katılan Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, enerji sektöründeki gelecek vizyonunu ve önemli stratejileri değerlendirdi. Zaimler, “Bugün dünyadaki en büyük konulardan biri jeopolitik rekabet. Ve bu ortamda dünyanın neresinde gidersiniz gidin her alanda ana konu iklim değişikliği. Bugün artık şirketler ve devletler için sürdürülebilirlik moda kelimenin ötesinde zorunluluk haline geldi” dedi. 

“ULUSLARARASI NİTELİKLİ YABANCI YATIRIMCILARA İHTİYAÇ VAR”

“Almamız gereken çok yol var” diyen Zaimler, gerçek maliyetlerin yansıtıldığı bir dünyaya hızlıca geçilmesi gerektiğini belirtti. Zaimler, “Kamunun yükünün hafifletilmesiyle, sürdürülebilir ve dengeli bir piyasayı kurabiliriz. Böylece enerji krizi bir gün kapımıza geldiğinde arz güvenliği sorunu yaşamayız. Her sene 4-5 bin megavat ek kapasite konuşuyoruz ama bunları gerçeğe çevirmemiz lazım. Böyle büyük bir potansiyeli olan enerji ülkesinin uluslararası nitelikli yabancı yatırımcılara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“YAPAY ZEKA İLE NELER YAPABİLECEĞİMİZE KAFA YORUYORUZ”

Bugün depolamayı, daha verimli rüzgâr türbinlerini, daha verimli güneş panellerini, yeşil hidrojeni ve jeotermali konuştuklarının altını çizden Zaimler, “Ayrıca bu ortamda yapay zekâ ve veri ile neler yapabileceğimize kafa yoruyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler