1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zedur Enerji 15 MW depolamalı GES için lisans istedi

Zedur Enerji 15 MW depolamalı GES için lisans istedi

Zedur Enerji’nin 10 milyon lira ödenmiş sermayeyle kurduğu Diyar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji AŞ, 15 MW gücünde güneş enerjisi santrali ve buna ilave 15 MW depolamalı GES için lisansa başvurdu.

Zedur Enerji 15 MW depolamalı GES için lisans istedi

Enerji Günlüğü - Zedur Enerji’nin bağlı ortaklığı Diyar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji AŞ, 15 MW kurulu gücünde depolamalı GES için EPDK’ya lisans başvurusunda bulundu. Şirket, sonuç bekleyen lisans başvurularıyla birlikte toplam yenilenebilir kurulu gücünü 60,2 MW’a çıkarmayı hedefliyor.

Zedur Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin [ZEDUR] bağlı ortaklığı Diyar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji AŞ, bataryalı güneş enerji santrali (GES) projesi için 22 MWm /15 MWe gücünde güneş enerjisi santrali ve bu santrale bütünleşik 15MWsaat (MWh) kapasiteli bataryalı depolama tesisi kurmak için 26.12.2022 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu‘na (EPDK) ön lisans başvurusunda bulundu.

Zedur Enerji, 1 Aralık 2022 tarihinde 10 milyon lira ödenmiş sermayesinin yüzde 94,5’ne sahip olduğu Diyar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları AŞ’nin Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde devam eden unvan, esas sözleşme ve nevi değişikliği işlemleri tamamlandığını ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edildiğini bildirmişti.

ŞİRKET YENİLENEBİLİR GÜCÜNÜ 60,2 MWH’A ÇIKARMAYI PLANLIYOR

Zedur Enerji Elektrik Üretim AŞ, bağlı ortaklıkları ve dolaylı bağlı ortaklıkları da dahil grup bünyesinde halihazırda işletmede olan 16,2 MWh kurulu gücündeki GES ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinin ilgili kurumlara yapılmış olan ön lisans başvurularının olumlu karşılanması sonucunda mevcut kapasitesini yüzde 272 artırarak 60,2MWh yenilenebilir enerji kurulu gücüne ve bu tesislere ilave 30 MWh elektrik depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler