1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zedur Enerji depolama şirketi kurdu

Zedur Enerji depolama şirketi kurdu

Zedur Enerji, Çınar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları unvanıyla yeni bir depolama şirketi kurduğunu bildirdi.

Zedur Enerji depolama şirketi kurdu

Enerji Günlüğü - Zedur Enerji yeni bir depolama şirketi kurdu. Ayrıca şirket daha önce turizm sektöründe faaliyet gösteren bir bağlı ortaklığının da türünü ve unvanını değiştirerek yenilenebilir enerji ve depolama şirketine dönüştürdü.

Zedur Enerji Elektrik Üretim AŞ [ZEDUR], yüzde 99 bağlı ortaklığı Isparta Elektrik Üretim AŞ altında yüzde 75 hisseye sahip olacak şekilde Çınar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları AŞ unvanlı yeni bir depolama şirketi kurduğunu açıkladı.

Ayrıca Zedur Enerji, bağlı ortaklığı 10 milyon lira ödenmiş sermayesinin yüzde 94,5’ine sahip olduğu Zedur İnşaat Turizm Seyahat ve Acentecilik Menajerlik Yayın Yapım Ticaret Limited Şirketi’nin türünü anonim şirketi olarak değiştirilmesine, unvanın da Diyar Batarya Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları AŞ olarak belirlenmesine karar verdi.

Şirket, 19 Kasım 2022 tarihinde yayınlanan Elektrik Piyasalarında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında bu şirketlerin esas sözleşmelerinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuat ve yönetmeliklerine uygun şekilde düzenlenip ticaret sicil nezdinde işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler