1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu Alaşehir JES’in elektriğini güneşten karşılayacak

Zorlu Alaşehir JES’in elektriğini güneşten karşılayacak

Zorlu Enerji, Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nin elektrik ihtiyacı için yardımcı kaynak olarak 1 4,25 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak. 

Zorlu Alaşehir JES’in elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nin elektrik ihtiyacı için yardımcı kaynak olarak 1 4,25 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak. 

Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Alkan Mahallesi mevkiide işletilmekte olan 45 MW kapasiteli Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali'ne (JES) yardımcı kaynak olarak 4,25 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulması planlanıyor. 

Alaşehir Birleşik Yenilenebilir Enerji Tesisi projesinin değeri yaklaşık 23,8 milyon lira olarak hesaplanıyor. Proje kapsamında her biri 115 Wp gücünde toplam 36.960 adet thin film güneş paneli kullanılacak. 

Mevcut durumda Alaşehir JES tesisi 300 GWh/yıl elektrik üretiyor. Planlanan güneş enerjisi santrali ile de azami 7 GWh/yıl elektrik üretimi hedefleniyor. Proje ile mevcut jeotermal enerji santralinin öztüketim ihtiyacının iç ihtiyaç barası üzerinden bağlantı ile karşılanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler