1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu, Alaşehir’de bir JES daha kuracak

Zorlu, Alaşehir’de bir JES daha kuracak

Zorlu Jeotermal Enerji, 481 milyon TL yatırımla Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir jeotermal santral daha kuracak. Alkan-II JES’in kurulu gücü 10 MW olacak.

Zorlu, Alaşehir’de bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Alkan-II Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurup işletecek. Santral 20 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 45 MW kurulu gücünde Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali işleten Zorlu Enerji şirketlerinden Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş bir jeotermal santral daha kurmaya hazırlanıyor. Şirket tarafından Alaşehir ilçesi sınırları içinde 10 MW kurulu gücünde Alkan-II Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 481 milyon 250 bin TL olarak hesaplanıyor. Gerekli teknolojik iyileştirmelerin sağlanması ile birlikte projenin ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor.

20 BİN KİŞİNİN YILLIK ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Proje kapsamında kurulacak santralde 10 MWe kurulu güce sahip binary cycle (çift çevrim) sistemi ile toplamda yıllık 62 GWh (62.000.000 kWh/yıl) elektrik enerjisi üretilecek. Bu da yaklaşık 20 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Üretilen elektrik, OG/154 kV trafo ile 154 kV DM-08/TR1 ve piyadeler DM üzerinden Alaşehir Havza TM’nin OG barasına bağlanılacak. Mevcut şalt sahası üzerinden ulusal enterkonnekte hatta aktarılacak.

Projede toplamda 5 adet kuyu lokasyonu kullanılması planlanıyor. Planlanan kuyulardan 3 adedi üretim (Alkan-1, Alkan-5 ve Alkan-10A), 2 adedi ise reenjeksiyon kuyusu (Alkan-6 ve Alkan-7) olarak tasarlandı.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler