1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu artan sermayesini OEDAŞ ve OEPSAŞ’a yatıracak

Zorlu artan sermayesini OEDAŞ ve OEPSAŞ’a yatıracak

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, sermaye artırımından elde edilecek fonun OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın hisse satın alımında kullanılacağını açıkladı.Zorlu...

Zorlu artan sermayesini OEDAŞ ve OEPSAŞ’a yatıracak

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, sermaye artırımından elde edilecek fonun OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın hisse satın alımında kullanılacağını açıkladı.

Zorlu Enerji, sermaye artırımından elde edilecek fonun nerelerde kullanılacağına ilişkin ek açıklamalarda bulundu. Sermaye artırımından elde edilecek 1 milyar 250 milyon tutarındaki fonun 1 milyar 150 milyon TL'lik kısmının Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılacak bedelli sermaye artırımında, sermaye artırımına katılım sonucunda doğacak taahhüdün yerine getirilmesi için kullanılacağını kaydetti.

Sermaye artırımından elde edilecek kalan 100 milyon TL tutarındaki fon ise, Zorlu Osmangazi'ye borç olarak verilecek. Zorlu Osmangazi sermaye artırımından elde edeceği fonu ve sağlayacağı borç tutarını, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ (OEPSAŞ) paylarının tamamının satın alınmasında kullanacak.

Zorlu Osmangazi, OEDAŞ ve OEPSAŞ hisselerinin satın alma bedeli olan 360 milyon ABD Doları'nın TL karşılığının 1 milyar 150 milyon TL'lik kısmını sermaye artışından elde edeceği fon ile kalan kısmını ise Zorlu Enerji’den alacağı borç ile finanse edecek.

Zorlu Enerji, toplamda sağlayacağı 360 milyon ABD Doları tutarındaki fonun TL karşılığını, söz konusu satın alma işlemlerini gerçekleştirecek olan Zorlu Osmangazi'ye, bir kısmını sermaye ilave etmek, bir kısmını ise borç vermek suretiyle aktaracak. Zorlu Osmangazi'ye yapılacak söz konusu fon transferleri, Zorlu Osmangazi'nin OEDAŞ ve OEPSAŞ hisselerini devralmasıyla eşzamanlı olarak gerçekleşecek.

Zorlu Enerji, 16 Aralık 2016’da yaptığı açıklamada, Şirketin 3 milyar TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 750 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle 1 milyar 250 milyon TL nakit olarak artırılarak 2 milyar TL’ye çıkarılacağını aktarmıştı. Söz konusu sermaye artırımıyla elde edilecek fonun tamamının ise Zorlu Osmangazi tarafından OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın paylarının tamamının satın alınmasında kullanılacağı belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler