1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji Karadağ'da elektrikli araç şarj ağı kuruyor

Zorlu Enerji Karadağ'da elektrikli araç şarj ağı kuruyor

Zorlu Enerji, Zorlu Energy Solutions (ZES) markası ile Karadağ'da elektrikli araç şarj ağı kuracak. 

Zorlu Enerji Karadağ'da elektrikli araç şarj ağı kuruyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Zorlu Energy Solutions (ZES) markası ile Karadağ'da elektrikli araç şarj ağı kuracak. 

Zorlu Enerji, Zorlu Energy Solutions (ZES) markası ile Türkiye’nin 81 ilinde kurduğu Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ağından edindiği tecrübe ve bilgi birikimini Karadağ’a da taşıyor. Elektrikli araç ekosisteminin ve sürdürülebilir ulaşımın önemli paydaşlarından biri olma hedefi doğrultusunda stratejik planlarını oluşturan ZES, Karadağ’ın farklı şehirlerinde elektrikli araç şarj istasyon ağı kurulması amacıyla açılan ihaleyi kazandı. İhale sonucu imzalanan sözleşme ile birlikte ZES, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından yürütülen proje kapsamında çalışmalarını başlattı.

ZES, Karadağ’ın 13 farklı şehrinde 15 adet çift soketli elektrikli araç şarj istasyonunun temini, kurulması, destek hizmetlerinin sağlanması ve uygulama entegrasyonu hizmetinin verilmesini  sağlayacak. 

Avrupa'nın tam merkezinde yer alan ve uluslararası ulaşım ağlarına yakınlığı sayesinde, ZES’in Avrupa’da gerçekleştirmeyi planladığı projeler için, büyük avantaj sağlayacak Karadağ Projesinin 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Bu yatırım aynı zamanda ZES’in Avrupa’da ilk ayak izini bırakıyor olması açısından da büyük önem taşıyor.  

HEDEF AVRUPA EV ŞARJ İSTASYONU OPERATÖRLÜĞÜ

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak elektrikli araçların artık tüm dünyanın gündeminde olduğunu vurgulayarak, orta ve uzun vadede Avrupa’nın tamamına yayılmış ve belli bir pazar büyüklüğüne ulaşmış bir elektrikli araç şarj istasyonu operatörü olmayı hedeflediklerini kaydetti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler