1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Enerji Kütahya’daki süre uzatma davasını kaybetti

Zorlu Enerji Kütahya’daki süre uzatma davasını kaybetti

Zorlu Enerji’nin Kütahya’daki 214 sayılı jeotermal kaynak arama ruhsatı ile ilgili süre uzatma talebi davası, şirket aleyhine sonuçlandı. 

Zorlu Enerji Kütahya’daki süre uzatma davasını kaybetti

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji’nin Kütahya’daki 214 sayılı jeotermal kaynak arama ruhsatı ile ilgili süre uzatma talebi davası, şirket aleyhine sonuçlandı. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin Kütahya İl Özel İdaresi ile 02 Şubat 2015’te süresi dolan 214 sayılı jeotermal arama ruhsatının 1 senelik süre uzatımına ilişkin davası, Zorlu Enerji’nin aleyhine sonuçlandı. 

Kütahya İdare Mahkemesi Zorlu Enerji’nin sahaya ilişkin verilen ilk iptal davasında ısrar talebini Danıştay temyiz yolu açık olmak üzere reddetmişti. Zorlu Enerji, uzatma talebinin reddi üzerine açtığı iptal davasında olumlu sonuç elde etmiş; ancak Kütahya İl Özel İdaresi mahkemenin şirket lehine verdiği iptal kararını temyize götürmüş ve Danıştay 8. Dairesi de ilk derece mahkemesinin kararını bozmuş ve dosyayı ilk derece mahkemesine inceleme için geri göndermişti. 

Karara ilişkin şirketin itirazı mahkemeye süresinde sunulunca dosya itirazın incelenmesi için Danıştay 8. Dairesi’ne geldi ve Danıştay 8. Dairesi karar düzeltme talebini reddetmişti. Zorlu Enerji, Kütahya İdare Mahkemesi’nde 2019/74 E. sayısını alan dosya için 12 Mart 2019 tarihinde, ilk derece mahkemesi tarafından verilen iptal kararında ısrar edilmesi talepli beyan dilekçesini mahkemeye sunmuş; Kütahya İdare Mahkemesi ise Danıştay temyiz yolu açık olmak üzere talebi reddetmişti. 

Kütahya İdare Mahkemesinin kararı, yasal süresi içinde Zorlu Enerji tarafından temyiz edilmediği için, kesinleşmiş oldu ve şirket davayı kaybetti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler