1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu’nun Kütahya’daki jeotermal sahasına uzatma verilmedi

Zorlu’nun Kütahya’daki jeotermal sahasına uzatma verilmedi

Zorlu Enerji’nin Kütahya’daki 214 sayılı jeotermal kaynak arama ruhsatı ile ilgili süre uzatma talebini Kütahya İdare Mahkemesi...

Zorlu’nun Kütahya’daki jeotermal sahasına uzatma verilmedi

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji’nin Kütahya’daki 214 sayılı jeotermal kaynak arama ruhsatı ile ilgili süre uzatma talebini Kütahya İdare Mahkemesi reddetti.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin Kütahya İl Özel İdaresi'nin 02.02.2015'te süresi dolan 214 sayılı jeotermal arama ruhsatının 1 senelik süre uzatımına ilişkin dava Zorlu Enerji aleyhine gelişmelerle devam ediyor. Kütahya İdare Mahkemesi Zorlu Enerji’nin sahaya ilişikin verilen ilk iptal davasında ısrar talebini Danıştay temyiz yolu açık olmak üzere reddetti.

Zorlu Enerji, uzatma talebinin reddi üzerine açtığı iptal davasında olumlu sonuç elde etmişti. Kütahya İl Özel İdaresi mahkemenin Şirket lehine verdiği iptal kararını temyize götürmüş ve Danıştay 8. Dairesi de ilk derece mahkemesinin kararını bozmuş ve dosyayı ilk derece mahkemesine inceleme için geri göndermişti. Karara ilişkin şirketin itirazı mahkemeye süresinde sunulunca dosya itirazın incelenmesi için Danıştay 8. Dairesi'ne geldi. Danıştay 8. Dairesi karar düzeltme talebini reddetti. Zorlu, Kütahya İdare Mahkemesi'nde 2019/74 E. sayısını alan dosya için 12.03.2019 tarihinde, ilk derece mahkemesi tarafından verilen iptal kararında ısrar edilmesi talepli beyan dilekçesini mahkemeye sundu. Kütahya İdare Mahkemesi ise Danıştay temyiz yolu açık olmak üzere talebi reddetti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler